Közösségi értékek feltárása és bemutatása Veszprémben

Örömmel tudatjuk, hogy Egyesületünk 7 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-7.1.1-16-H-073-3 számú CLLD pályázati kiírás keretén belül.
A projektünk címe: “Közösségi értékek feltárása és bemutatása Veszprémben’

A projekt célja, a veszprémi helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozása, a helyi társadalmak megújítása, Veszprémi civil szervezetek bevonásával.
Veszprém városrészeiben több olyan hagyományokkal közösségi értékekkel rendelkező civil szervezet működik melyek nem kellően ismertek a lakosság körében.
Fontosnak tartjuk ezen szervezetek megerősítését, helyi igények alapján, mely által, identitásuk erősödik, a helyi társadalom értékei közé kerülnek emlékeik, hagyományaik, eddigi tevékenységeik. A közösségek összekapcsolódása révén, olyan civil hálózatosodás indulhat meg, mely segíti a már megszervezett veszprémi civil kerekasztal tevékenységét, és elismertségét, valamint Veszprém közösségi értékeinek megmentését.

Ezek feltérképezését az egyes városrészeken, a civil szervezetek és a lakosság bevonásával valósítjuk meg, majd ezek széleskörű bemutatását tervezzük, ami erősíti a városhoz való kötődést, a helyi identitást, a helyi közösségek összetartását. Másodlagos cél ezáltal a fiatalok helyben maradásának elősegítése, illetve letelepedés ösztönzése.

Bővebben a projekt aloldalán >>>

Leave a Comment